همه چیز درباره حجامت

بیخوابی های شبانه دشمن حافظه شماست!

رژیم غذایی مناسب در بهبود کبد چرب

بیماری‌هایی که لامپهای کم مصرف با خود آوردند

درباره بیماری سینوزیت بیشتر بدانیم

موخوره چیست و راه های درمان آن کدامست

فایده هویج برای سلامتی


درباره بیماری سینوزیت بیشتر بدانیم ::.

 




سینوزیت یک بیماری التهابی مزمن است که در ناحیه مخاط ‌سینوس اطراف بینی ایجاد می‌شود. این عارضه اغلب به دلیل بیماری‌های ویروسی ایجاد می‌شود و البته بیماری‌های میکروبی و آلرژی‌ها نیز بر آن موثر است.

دکتر امیر آب‌آ‌ب‌زاده اظهار کرد: سرماخوردگی،‌ از علت‌های شایع سینوزیت است. اغلب سینوزیت با علایم آب‌ریزش بینی، ترشحات بینی و حلق، درد در ناحیه صورت و گونه و اطراف بینی، سرفه‌های تحریکی و کاهش بویایی بروز می‌کند. وی افزود: این علایم شبیه بیماری‌های تنفسی است و به هر حال، هر بیماری تنفسی فوقانی که بیش از ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد، مشکوک به سینوزیت حاد است که اگر همراه با تب، سردرد، ترشحات چرکی بینی، تورم اطراف چشم باشد مشکوک به سینوزیت باکتریال است.

آب‌آ‌ب‌زاده عنوان کرد: اگر سینوزیت، باکتریال باشد باید مدت ۲ تا ۳ هفته آنتی‌بیوتیک مصرف شود. دوره درمان نیز باید کامل گذرانده شده و شستشوی بینی و سینوس‌ها نیز همزمان با مصرف دارو باید انجام شود. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:‌ در صورتی که سینوزیت آلرژی باشد همواره با شستشوی بینی باید از آنتی هیستامین‌ها نیز استفاده شود. اساس درمان، تخلیه ترشحات و باز شدن راه بینی است.

وی افزود: اگر سینوزیت شدید باشد می‌توان با لیزر سرد، التهاب موضعی بینی را رفع کرد.آب‌آ‌ب‌زاده ادامه داد: برای پیشگیری از سینوزیت باید کیپی‌های بینی را رفع کرد. از تماس با افراد سرماخورده پرهیز کرده و سیگار و قلیان استفاده نشود. همچنین اگر فردی دچار آلرژی است باید آن را درمان کند.

وی تصریح کرد: افرادی که در معرض سینوزیت هستند نباید هوای سرد و خشک را استشمام کنند و می‌توانند در محیط از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنند. بینی نیز باید مکرر توسط سرم نمکی یا آب گرم شسته شود. این افراد باید از استرس مفرط پرهیز کنند و مایعات نیز زیاد استفاده شود.
 

 

.:: بیخوابی های شبانه دشمن حافظه شماست! ::.

 




این روزها خیلی از ما عادت کردیم که شب ها دیر بخوابیم اما این عادت بد عوارض زیادی دارد که یکی از آنها آسیب رساندن به مغز و حافظه ماست. بیخوابی و از دست دادن نیمی از خواب شب، میتواند به حافظه آسیب رسانده و رفتار عادی سلول‌ های مغز را تغییر دهد. در یک مجموعه از تحقیقات ارائه شده در همایش سالانه علم عصب شناسی که توسط انجمن علم عصب شناسی در نیواورلئان برگزار شد اهمیت خواب به ویژه خواب شب مورد تأکید قرار گرفت.

براساس نتایج تحقیقات محققان آمریکایی، یک نفر از هر 5 بزرگسال آمریکایی دارای نشانه‌های کمبود مزمن خواب است، مشکلی که یک مشکل سلامتی عمومی و شایع محسوب می‌شود و همچون مشکل چاقی، مشکلات قلبی عروقی و حافظه از موضوعات جدی عرصه بهداشت و درمان به شمار می‌رود. بی‌خوابی فعالیت یک شبکه مهم از مناطق مغز را مختل می‌کند که اختلال در عملکرد این شبکه دربرگیرنده ایجاد بیماری آلزایمر است. بی‌خوابی در ارتباط با منطقه مغزی هیپوکامپ تغییرات ناگهانی ایجاد می‌کند، درحالی که این منطقه برای حافظه و حالت پیش فرض شبکه مغز، حیاتی است.

خاطرات ترسناک در طول خواب به طور ارادی تضعیف می‌شوند که این امر می‌تواند احتمالی برای درمان اختلال استرس پس از یک آسیب روحی را مطرح کند. کلیفورد ساپر، از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و کارشناس خواب و بی‌خوابی اظهار داشت: همانطور که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد ما نمی‌توانیم نقش مهم خواب شب را نادیده بگیریم.

تصویربرداری‌های انجام شده از مغز و مطالعات رفتاری نشان می‌دهد که بی‌خوابی مسیرهای مغزی را مسدود یا مختل می‌کند و این امر خطراتی را برای یادگیری، حافظه و سلامت ذهنی به دنبال دارد. مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بی ‌خوابی می‌گویند.

بی‌خوابی یکی از اختلالات خواب است که در روان‌شناسی خواب مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. ناتوانی در به خواب رفتن و یا ناتوانی در خواب ماندن در مدت طولانی یا خواب عمیق را کم خوابی می‌گویند. کم ‌خوابی در واقع خود بیماری به حساب نمی‌آید بلکه جزء علایم بیماری محسوب می‌شود. کم‌خوابی معمولاً ناشی از اضطراب و تنش هیجانی است. از دیگر علل کم خوابی، می‌توان به احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و مصرف کافئین اشاره کرد، این درحالی است که کم‌ خوابی در بین زنان 1.4 برابر مردان است.
 

 

.:: خداحافظی قطعی با بوی بد دهان ::.

 




امروزه بوی بد دهان halitosis به طور چشمگیری شایع شده است و باعث رنجش و ناراحتی دیگران در برخوردهای اجتماعی با افراد مبتلا به بوی بد دهان میباشد. همچنین در زندگی زناشویی و در بین اعضای خانواده فرد مبتلا به این بیماری بیشتر مورد توجه و نکوهش قرار میگیرند. در مواقعی فرد مبتلا به بوی بد دهان خودش متوجه این حالت نشده و با خیال راحت تمایل به هم صحبتی با اطرافیان را دارد و در محل کار یا سایر مکانهای عمومی نیز ممکن است برای عدم ناراحتی شخص مبتلا به بوی بد دهان این موضوع را به فرد نگویند و فقط از او دوری نمایند.

بوی بد دهان در اثر عوامل مختلفی اتفاق می افتد و معمولا" قابل درمان می باشد و افرادی هستند که با اطلاع از این بیماری و پیدا نکردن روش درمان دچار ناراحتی های فکری و کناره گیری از دوستان و آشنایان خود شوند. گاهی اوقات بوی بد دهان علت ناشناخته ای دارد و با اجرای روشهای مختلف و انجام معاینات لازم به عامل ایجاد بوی بد دهان پی نبرده و باعث سردرگمی این افراد می شود و لذا فرد مجبور به استفاده دائم از آدامس قرص یا اسپری های خوشبو کننده دهان می باشد که ممکن است عوارضی را در پیش داشته باشد.

ولی در موردی که بوی بد دهان به صورت ناشناخته به موارد دهانی مربوط شود، بعد ازمعاینه می توان با انجام لیزر توسط متخصص مربوطه، بدون جراحی، خونریزی یا درد از بوی بد دهان به طور قطعی خلاص شد.

موارد مختلفی که باعث بوی بد دهان می شوند عبارتند از :
1. دلایل غیر مرتبط با حفره ی دهان. مثل ناراحتیهای گوارشی معده، سینوزیت، کم آبی بدن، مصرف پیاز یا سیر و سیگار کشیدن.
2. دلایل مرتبط با حفره ی دهان که به سه بخش تقسیم می شوند:

- دندانها :
وجود دندانهای پوسیده یا پرکردن نامناسب دندان ترمیم شده، در اثر ایجاد گیرغذایی در موارد گفته شده به لثه ی محافظ دور دندان آسیب می رسد و به خودی خود می تواند موجب بوی بد دهان شود.

- لثه :
با علائم مشخصه خونریزی و قرمزی بافت لثه که در اثر مسواک زدن غیر صحیح و خارج نشدن مواد غذایی از لثه، بوی بد دهان را نیز به همراه خواهد داشت.

- زبان :
در گروه اندکی از افراد، بلند بودن جوانه های چشایی (پرزهای زبان) در بخش انتهای زبان می تواند عاملی برای ایجاد بوی بد دهان باشد که با مسواک زدن روی زبان معمولا بوی بد دهان از بین میرود.

عامل اصلی التهاب لثه و ایجاد بوی بد دهان :
علاوه بر موارد گفته شده که عامل بوی بد دهان می باشند مانند (ترمیمهای نا مناسب، پوسیدگی، دخانیات و غیره)، یک مورد دیگر به نام پلاکتهای باکتریایی وجود دارد که شروع آن از یک پلاکت زرد رنگ نرم و چسبیده، بعد از مدتی که مسواک می زنید تشکیل می شود و طی فرایند شناخته شده ای تبدیل به جرم می شود.

جرم های دندانی بر اساس ارتباط با لثه ای به دو گروه بالا لثه ای و زیر لثه ای که عاملی برای بوی بد دهان هستند تقسیم می شود :

1. جرمهای بالا لثه ای
معمولا" قابل رویت هستند و ممکن است محدود به یک دندان یا گروهی از دندانها شود و نسبت به جرم زیر لثه ای آسیب کمتری می رساند.

2. جرمهای زیر لثه ای

در زیر لبه لثه قرار گرفته و به راحتی دیده نمی شود و در معایناتی که فرد در دندانپزشکی انجام می دهد این جرم لثه کشف شده و بسیار چسبنده و متراکم هستند و نقش اصلی را در بروز بیماریهای لثه و عاملی برای بروز بوی بد دهان در افراد می باشند.

روشهای درمان جراحی بوی بد دهان در حفره ی دهانی :

همانطور که گفته شد مهمترین عامل بوی بد دهان در حفره ی دهانی جرمهای زیر لثه ای می باشد که با 2 روش زیر قابل درمان می باشد :

1. درمان بوی بد دهان با روش جراحی متداول :

هدف اولیه در این درمان حذف التهاب لثه و تصحیح شرایطی است که باعث وقوع مشکلات لثه گردیده است. درمان بوی بد دهان در این روش در 4 مرحله قابل انجام است که در مراحل پیشرفته بیماری بوی بد دهان، معمولا" درمانهای جراحی نیز غیر قابل اجتناب هستند.

هدف از جراحی لثه دستیابی به عمق ضایعات و حذف باکتریهای نفود کرده در ناحیه ریشه دندان و در استخوان پشتیبان آن است که به صورت معمول این قسنتها غیر قابل دسترس هستند و همین عدم دسترسی باعث بوی بد دهان شده و فرد سر درگم می ماند.
در درمانهای متداول جراحی از ایجاد یک برش در لثه (فلپ)، بافت لثه از سطوح استخوان جدا شده و جرم تشکیل شده ،بافت عفونی و الهاب حذف می شوند. پس از شستشوی ناحیه تحت جراحی با مواد ضد میکروبی ،مجددا" بافت لثه را به محل اولیه برگردانده و بخیه می خورد. و بعد از این جراحی دردهای ناحیه بخیه خورده و استفاده از آنتی بیوتیک و مسکن ها حتمی می باشد.

2. و اکنون درمان بوی بد دهان با دستگاه لیزر، بدون جراحی خونریزی و درد در دندانپزشکی:
در این روش جهت رفع بوی بد دهان از انرژی لیزر که از طریق یک فایبر شیشه ای قابل انعطاف به سمت لثه هدایت می گردد. چون لیزر نوعی نور است لذا توانایی نفوذ عمیق در بافت لثه و حذف باکتریها را بدون نیاز به جراحی باز لثه (فلپ) دارا می باشد. بنابراین لیزر می تواند بافت عفونی و ملتهب لثه را در عمیق ترین ضایعات لثه انجام دهد.

با کاهش تعداد باکتریها توسط تابش لیزرمی توان از تجویزآنتی بیوتیکهای فراوان وعوارض جانبی اینها خودداری کرد. از آنجایی که در درمان بوی بد دهان با لیزر،عروقی خونی بسته می شود و خونریزی حین جراحی و تورم لثه بعد از جراحی با لیزر وجود ندارد ،لذا روش لیزر مورد قبول و رضایتمندی بسیاری از افراد مبتلا به بوی بد دهان شده است. در درمان بوی بد دهان با لیزر، با انسداد الیاف عصبی لثه کاهش درد را در 90 در صد افراد موجب می شود.

در روش درمان بوی بد دهان با لیزر، مراقبتهای ویژه ی پس از جراحی نیز حذف می گردد، به طوری که پس از پایان یافتن جلسه درمان، بیمار می تواند بر خلاف روش جراحی متداول به راحتی غذا مصرف کند.
و در نهایت در روش درمان بوی بد دهان با لیزر با توجه به خاصیت جوش دادن بافت های لثه توسط تابش لیزر، نیاز به بخیه زدن را مرتفع می سازد واحتمال تشکیل بافت اضافه در لثه(اسکار) به حداقل می رسد. با توجه به کاربرد لیزر در بوی بد دهان افرادی که مبتلا به بوی بد دهان در قسمت حفره ای بوده اند از این روش بی خطر و سریع برای رفع بوی بد دهان خود که به صورت ناشناخته ای از طریق لثه تولید می شد استفاده کرده اند و دیگراز دیگران کناری گیری نمی کنند.
 

 

.:: پیشگیری از پوسیدگی دندان با مصرف روغن نارگیل ::.

 




روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است که میتواند در محصولات مربوط به بهداشت دهان ودندان مورد استفاده قرار گیرد. در تحقیقات اخیر خاصیت آنتی باکتریایی روغن نارگیل در فرم طبیعی این روغن و همچنین در فرم فرآیند شده با آنزیم ها (حالتی شبیه هضم) مورد بررسی قرار گرفت. این نمونه های روغن در برابر باکتری استرپتوکوکوس که به طور معمول در محیط دهان یافت می شود، مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روغن نارگیل فرآیند شده به طور قوی تری رشد اغلب گونه های باکتری استرپتوکوکوس از جمله استرپتوکوکوس موتان را مهار می کند.

استرپتوکوکوس موتان یک باکتری تولید کننده اسید و یکی از دلایل عمده در پوسیدگی دندان به شمار می رود. در این مطالعه همچنین مشخص شد که روغن نارگیل از برفک دهان نیز پیشگیری می کند. دندانپزشکان معتقدند که پوسیدگی دندان یکی از مشکلات بهداشتی شایع است و در 60 تا 90 درصد کودکان و بخش عمده ای از بزرگسالان مشاهده میشود.
 

 

.:: ارتباط ابتلا به خار پاشنه با چاقی و اضافه وزن ::.

 

 

یک عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی هشدار داد که زنان و افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلا به خار پاشنه دارند و پوشیدن کفش نامناسب باعث تحریک خار پاشنه و افزایش التهاب میشود. دکتر محسن توکلی در بیستمین کنگره سالانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران افزود: پوشیدن کفش نامناسب در ایجاد درد پاشنه پا موثر است و باعث تحریک خار پاشنه می‌شود.

وی در عین حال گفت: این مورد به تنهایی عامل ایجاد خار پاشنه نیست و زنان و افراد چاق، استعداد بیشتری برای ابتلا به خار پاشنه دارند. توکلی با بیان این که در بروز درد پاشنه پا، عواملی نظیر التهاب تاندون‌ها، بیماری‌های رماتیسمی، دیابت، انواع فاسیت‌ها و آبسه‌های عمقی زیر پوستی دخالت دارند، گفت: در کودکان نیز ممکن است به دنبال رشد استخوانی، قد کشیدن ساق و کشش تاندون آشیل روی آن ناحیه، درد پاشنه پا اتفاق بیافتد. وی ضمن تاکید بر این که علت این درد، همیشه خار پاشنه نیست، اظهار کرد: درد خارپاشنه، درد خود خار نیست. در واقع غلاف پرده کف پا تحریک شده و التهاب ناشی از آن باعث ایجاد درد می‌شود.

این جراح و متخصص ارتوپدی افزود: خار پاشنه به مرور با افزایش سن در بعضی افراد ایجاد می‌شود. غلاف کف پا که از یک سو به کف استخوان پاشنه می‌چسبد و از سویی دیگر به قسمت قدامی و انگشتان اتصال دارد، در فعالیت‌های روزمره چون راه رفتن، دویدن و بالا آوردن انگشتان کف پا به طور مرتب تحت کشش قرار می‌گیرد.

به گفته توکلی، بالا رفتن سن، کاهش آب بدن (به ویژه در غلاف کف پا)، کاهش خاصیت ارتجاعی این قسمت و همچنین تغییرات آرتروزی و کشش‌های مداوم که باعث پارگی‌های میکروسکوپی در محل اتصال به استخوان پاشنه می‌شوند نیز از جمله عوامل بروز درد در پاشنه هستند. وی افزود: گاهی اوقات عضله خم کننده کوچک انگشتان پا در اثر کشش‌های دائمی روی استخوان پاشنه باعث شکستگی‌های میکروسکوپی می‌شود و این شکستگی‌ها جوش می‌خورند و بر اثر این شکستن‌ها و جوش خوردن‌های مکرر و رسوب کلسیم داخل عضله خم کننده کوچک انگشتان پا، استخوان اضافه‌ای ایجاد می‌شود که به خار پاشنه معروف است.

توکلی درباره علائم خارپاشنه گفت : دردهای کف پا، هنگام صبح و در زمان شروع به راه رفتن یا پس از نشستن‌های طولانی با چند قدم اول ایجاد می‌شود و به مرور کاهش می‌یابند. وی پوشیدن کفش مناسب، استفاده از کفی‌های سیلیکونی توصیه شده در بیرون ازمنزل و همچنین دمپایی مناسب در منزل را که محل خار پا در آن مشخص شده باشد از جمله روش‌های درمانی خارپاشنه هستند.

وی ادامه داد: استفاده از کیسه یخ در دو هفته اول و کیسه آب گرم در دو هفته دوم نیز جهت کاهش التهاب این ناحیه و در نتیجه کاهش درد می‌تواند کمک کننده باشد.همچنین می‌توان برای ادامه درمان در صورت نیاز دارو تجویز نمود، اما اگر با این روش‌ها بهبود نیافت، می‌توان تزریق کورتیکواستروئید را در محل خار انجام داد. عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران با بیان اینکه راه درمانی دیگر تزریق پی آر پی در محل خارپاشنه است افزود: در بیشتر مواقع به جراحی نیازی نیست و درد با یکی از روش‌های ذکر شده برطرف می‌شود.
 

 

.:: آسپرین و افزایش طول عمر مبتلایان به سرطان پروستات ::.

 

مطالعات اخیر نشان میدهند که مردان مبتلا به سرطان پروستات که تحت درمان های رایج از جمله جراحی و پرتودرمانی قرار گرفته اند، میتوانند با مصرف منظم آسپرین، طول عمر بیشتری داشته باشند. بر اساس تحقیقات، آسپرین و سایر داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، کلوپیدوگرل و انوکساپارین، رشد و گسترش سلول های سرطانی را به ویژه در نوع پر خطر سرطان پروستات مهار می کنند.

این تحقیق که بر روی 6000 مرد مبتلا به سرطان پروستات انجام شد، نشان داد که مصرف داروهای ضد انعقاد به ویژه آسپرین، خطر مرگ و میر را در بین این بیماران به طور قابل ملاحظه ای پایین می آورد.
همچنین مشخص شد با مصرف آسپرین، خطر عود مجدد سرطان پروستات و گسترش آن به بافت استخوانی نیز کاهش می یابد. محققان معتقدند که سرطان پروستات شایعترین سرطان ودومین سرطان کشنده در بین مردان است
 


 

 

.:: تاثیر عیادت در بهبود سریع تر بیماران ::.

 




محققان به مردم توصیه کردند که اگر میخواهید بیماران شما زودتر بهبود یابند و خوب شوند به عیادت آنها بروید و در کنار آنها بمانید. محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که حضور بستگان و آشنایان برای ملاقات با بیماران در بیمارستانها میتواند به تسریع بهبود بیمار پس از عمل جراحی کمک کند.

محققان دانشگاه اوهایو در آمریکا دریافتند که وجود یک دوست در کنار بیمار چه بسا به وی برای بهبود سریعتر دردهای ناشی از جراحی کمک می‌کند. محققان تاکید کردند: این دوست باید شخصاً در کنار بیمار حضور داشته باشد و حضور وی نباید از طریق شبکه اینترنت باشد.

این محققان همچنین دریافتند که افرادی که پذیرای ملاقات کنندگان در بیمارستان بعد از عمل جراحی خود هستند؛ دردهای مربوط به اعصاب را کمتری می‌کشند و همچنین سطح ابتلای آنها به عفونتها به سرعت کاهش می‌یابد.

به گفته این محققان، وجود یک دوست نزدیک به کاهش فشار روانی کمک می‌کند و این امر به نوبه خود به بدن برای بهبود سریع یاری می‌رساند. محققان تحقیقات خود را روی موشها انجام دادند به گونه‌ای که برخی موشها را بعد از عمل جراحی اعصاب به حال خود در یک قفس تنها گذاشتند تا بهبود یابند اما برخی دیگر را برای بهبودی در کنار سایر موشها در قفس قرار دادند. آزمایشهای متعدد نشان داد سطح درد در موشهایی که درکنار سایر موشها بودند، کاهش یافت و سریع بهبود یافتند و نشانه های فشار کمتری در آنها در مقایسه با موشهایی که به تنهایی در قفس نگهداری شدند، ظاهر شد.
 

 

.:: رژیم غذایی مناسب در بهبود کبد چرب ::.

 

 


اگر بیماری کبد چرب در شما تشخیص داده شود و یا مشکوک به این بیماری باشید در این صورت یکی از اولین سوالاتی که احتمالا برای شما مطرح می شود این است که برای حفظ عملکرد مطلوب کبدتان کدام غذاها را باید مصرف نمایید؟

ساده ترین و صحیح ترین جواب به سوال مذکور این است که به شرایط شما بستگی دارد، چرا که عوامل متعددی در این بیماری دخیل هستند و لذا بهترین رژیم غذایی به علل ابتلا به این بیماری و شرایط شما بستگی خواهد داشت. اما علی رغم این موضوع، نقاط اشتراک و شباهت هایی در مورد رژیم غذایی تمام موارد بیماری کبد چرب وجود دارد که ما در این مقاله به آنها اشاره می کنیم.

قدم برای شما این است که درک کنید بیماری کبد چرب به ویژه در مراحل وخیم تر، درمان قطعی و دایمی ندارد و مثل یک سرماخوردگی نیست که پس از درمان ناپدید شود و شما باید همیشه جانب احتیاط را داشته باشید و مراقب سلامت خود باشید. در واقع با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و متعادل می توانید بیماری خود را کنترل و از پیشترفت آن پیشگیری کنید.

رژیم غذایی مناسب :
تعدیل عوامل خطرساز از جمله: برطرف نمودن چاقی و اضافه وزن، کنترل چربی های خون، کنترل قند خون و افزایش فعالیت بدنی به کنترل این بیماری کمک شایانی می نماید. قطعا یک رژیم غذایی متعادل برای تخفیف و درمان بیماری کبد چرب ضروری است. کبد یک عضو حیاتی در بدن است چرا که هر آنچه که می خورید (چه خوب و چه بد ) رهسپار کبد می گردد و اگر رژیم غذایی شما نامناسب باشد سلامت کبد شما را در مخاطره قرار می دهد. یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید بر اعتدال و میانه روی تکیه داشته باشد و باید موادی با ارزش غذایی بالا را مصرف کنید و در مصرف هیچ ماده غذایی خاصی افراط نکنید.

ویتامین و مواد معدنی:

ویتامین ها و مواد معدنی می بایست یک جزء مهم از برنامه غذایی بیماری کبد چرب باشند، چرا که آنها برای متابولیسم، رشد، تکامل و فرآیندهای تولید انرژی از درشت مغذی های چربی و پروتئین وکربوهیدرات ضروری می باشند. آنها همچنبن در تولید هورمونها و گلبول های قرمز خون دخیل هستند. دریافت بیش از حد تمام انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت افراد مبتلا به کبد چرب توصیه نمی شود. نمونه هایی از ویتامین ها و مواد معدنی خوب که دوستدار کبد هستند عبارتند از: فولات، ویتامین های ب1، ب2، ب6 و ب12، منگنز و سلنیوم. ویتامینها و مواد معدنی ای که نمی بایست به مقدار زیاد مصرف شوند و مستعد آسیب رساندن به کبد هستند عبارتند از: بیوتین، ویتامین های آ، دی و ای.

چربی:

از آنجا که بیماری کبد چرب شامل تجمع چربی در کبد است لذا به نظر می رسد که در یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید مصرف غذاهای پر چرب محدود گردد. و تا حد امکان از مصرف چربی های اشباع شده، اجتناب گردد و به جای آن غذاهای حاوی چربی غیر اشباع (آن هم در حد اعتدال و محدود) مصرف شوند. البته نباید روغنهای سالم به طور کامل از رژیم شما حذف شوند.

پروتئین:

افراد مبتلا به بیماری کبد چرب می بایست از مصرف بیش از حد پروتئین اجتناب کنند، چرا که مصرف زیاد پروتئین ممکن است به کبد استرس و فشار اضافه ای را تحمیل کند. پروتئین می بایست از طریق مصرف غذاهایی نظیر غذاهای دریایی، گوشت لخم و عاری از چربی، حبوبات و منابع گیاهی تامین گردد. مصرف گوشت مرغ و ماهی بر مصرف گوشت های قرمز ارجحیت دارد. قبل از طبخ و مصرف چربی های اضافه گوشت را از آن جدا کنید و تا حد امکان غذایتان را با روغن کمتر و اندکی طبخ نمایید.

میوه و سبزی:

یک رژیم غذایی مناسب برای تخفیف بیماری کبد چرب می بایست غنی از میوه و سبزیجات باشد. سبزیجات برگ دار و میوه جاتی که حاوی اسید فولیک هستند برای سلامت کبد اهمیت دارند. میوه ها همچنین غنی از ویتامین ث هستند.

فیبر و کربوهیدرات پیچیده:

رژیم غذایی کبد چرب باید غنی از فیبر باشد و کربوهیدراتهای پرفیبر بخش اعظم انرژی دریافتی را تشکیل می دهند. غلات کامل، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار و ... از منابع خوب کربوهیدرات های پرفیبر هستند. همواره به یاد داشته باشید که منابع کربوهیدرات دریافتی شما می بایست از نوع پیچیده و سبوس دار باشند و نه از نوع ساده و باید از مصرف شیرینی جات و شکلات و شکر و نانهای تهیه شده از آرد ساده و بدون سبوس اجتناب نمایید.

الکل:

در این بیماری باید از مصرف الکل اجتناب شود به ویژه اگر بیماری کبد چرب از نوع کبد چرب الکلی باشد.

حفظ تناسب اندام:

از آنجا که بسیاری از افراد مبتلا به کبد چرب از چاقی و اضافه وزن رنج می برند و حفظ تناسب اندام در روند بهبود این بیماری بسیار مهم است. لذا افرادی که دچار اضافه وزن هستند می بایست باید در جهت رسیدن به وزن مناسب تلاش نمایند. برای این منظور، در ضمن یک رژیم غذایی مطلوب برای بیماری کبد چرب باید با فعالیت بدنی مکفی و اصلاح الگوی زندگی ادغام گردد تا توانایی کاهش تجمع چربی در کبد به حداکثر برسد.
 

 

.:: بیماری‌هایی که لامپهای کم مصرف با خود آوردند ! ::.

 




فارس: مکانیزم تولید نور در لامپهای فلورسنت فشرده یا CFL که در بین مردم به لامپهای کم مصرف معروف شده اند تحریک الکتریکی بخار جیوه است. بخار یا اتم جیوه در صورت تحریک الکتریکی اشعه ماورا بنفش تولید می کند و این اشعه بعد از برخورد با فلورسنت که به صورت یک لایه پودر روی لامپ قرار دارد به نور مرئی تبدیل می شود.

در این فرآیند تولید نور دو خطر مهم وجود دارد اول اینکه به هر علت از جمله کیفیت پایین لامپ، اندود نشدن کامل سطح لامپ با پودر فلورسنت یا هر دلیل دیگری اشعه ماورا بنفش از لامپ نشت کند که بسیار خطرناک است و بیماری های پوستی و چشمی را برای افراد به دنبال دارد. به همین علت توصیه می شود تا جای ممکن از لامپهای فلورسنت فشرده که شبیه لامپهای مهتابی قدیمی اما فشرده شده هستند، کمتر استفاده شود و در صورتی که استفاده می شود نیز فاصله فرد تا لامپ همواره بیشتر از ۳۰ سانتی متر باشد و هرگز برای مطالعه نباید از این لامپ ها استفاده کرد.

رئیس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان داده است که در موارد بسیاری لایه فلورسنت در این لامپ ها به طور کامل مالیده نشده است یا قسمتی از آن کاملاً پوشیده نشده است و به هر حال به علت کیفیت برخی از این لامپ ها احتمال نشت اشعه ماورا بنفش بالاست.

وی گفت: تهدید دیگر مهم این لامپ ها استفاده از بخار جیوه است، جیوه یک فلزسنگین خطرناک است که نشت آن در محیط موجب بروز بیماریهای عصبی می شود، البته تا زمانی که این لامپ ها شکستگی نداشته باشند احتمال نشت بخار جیوه وجود ندارد اما در صورت شکستن باید پروتکل جمع آوری و ایمنی به درستی توسط مردم رعایت شود که متأسفانه این پروتکل نیز در کشور ما آموزش داده نشده و عملیاتی نشده است. گورانی گفت: بخار جیوه توسط ریه که جذب بالایی هم دارد به سرعت جذب می شود و به خصوص برای مادران باردار و کودکان بسیار خطرناک است و موجب بروز بیماریهای عصبی می شود.

وی ادامه داد: این لامپ ها هرگز نباید شکسته شوند و در صورتی که این اتفاق افتاد باید بلافاصله در و پنجره ها باز کرد تا غلظت بخار جیوه در محیط کم شود و بعد از مدتی بدون استفاده از جارو برقی با دستکش یابد ابتدا تکه های بزرگ و بعد تکه های کوچک آن را جمع آوری کرد و پودر فلورسنت آن هم که بیماری زاست باید با یک حوله خیس جمع آ وری شود.

گورانی گفت: استفاده از جاوربرقی برای جمع کردن لامپهای فلورسنت شکسته به علت خروج هوا از قسمت عقب جاروبرقی موجب پراکندگی پودر فلورسنت در هوا می شود که تنفس آن بسیار خطرناک است و می تواند سرطان زا باشد. وی افزود: باز هم تأکید می کنیم که سم جیوه در این لامپ ها حاوی ماده خطرناک نوروتوکسین است که عامل بیماریهای عصبی خطرناک است.

این کارشناس بهداشت محیط اضافه کرد: متأسفانه به علت تأخیر آموزش بعد از ورود تکنولوژی در کشور، آگاهی مردم از این خطرات کافی نیست، پروتکل جمع آوری این لامپ ها نیز در کشور نداریم و به علت پرداخت یارانه از سوی دولت برای این لامپ ها با مصرف بالا و به همین نسبت خطرات بالای این نوع لامپ ها در جامعه مواجه هستیم.

گورانی گفت: در زمان ورود این تکنولوژی به کشور خطرات آن از سوی وزارت بهداشت گوشزد شد اما به هر علت از جمله مسائل اقتصادی مورد توجه قرار نگرفت.

وی ادامه داد: البته قطعاً جایگزینی این لامپ ها با لامپهای رشته ای قدیمی کار عاقلانه ای نیست زیرا لامپهای رشته ای قدیمی بیش از نور، گرما تولید می کنند و از نظر اقتصادی هیچ توجیهی ندارند.

رئیس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: بهترین جایگزین فعلی برای این لامپ ها، لامپهای LED است که هیچکدام از این خطرات و مشکلات را ندارند و بسیار کم مصرف تر از لامپهای فلورسنت هستند و مصرف آن ها در حد ۲ تا ۳ وات است.

وی گفت: این لامپ ها بخار جیوه و ماده فلورسنت ندارند و بر اساس تکنولوژی نزدیک کردن دیود های ید به هم عمل می کنند و باید دولت فعلاً یارانه لامپ ها را به این سمت ببرد ضمن اینکه قطعاً در آینده نزدیک لامپهای با تکنولوژی های جدید تر و پیشرفته تر نیز وارد بازار می شود.
 

 

.:: همه چیز درباره حجامت ::.

 




حجامت نام یک روش درمانی پیچیده است که بر اساس قدیمی ترین سند موجود از 3300 سال قبل از میلاد مسیح در مقدونیه انجام می شده و بعدها به یونان رخنه کرده است و در آن زمان شاخص پزشک بودن، حجامت کردن و داشتن ابزار آن بوده است.

اوراق پاپیروس که از عصر باستان بدست آمده نیز نشان می دهد که حدود 2200 سال قبل از میلاد مسیح، حجامت امری رایج بوده است. بقراط که حدود 400 سال قبل از میلاد مسیح می زیسته است با روشهای مختلف حجامت آشنا بوده است و در آثار خود به موارد استفاده و منع آن اشاره کرده است.

در آثار جالینوس نیز مطالب متنوعی در مورد حجامت بر جا مانده است. تعریف حجامت در واقع اعمال یک استرس فوری به سیستم ساکن دفاع عمومی بدن است تا آن را برعلیه کلیه عوامل درونی و بیرونی هشیار و فعال نماید.

بیشترین کاربرد حجامت در بعد پیشگیری است و با مکانیسمهای مختلفی از جمله تنظیم سیستم ایمنی، تنظیم ترکیبات شیمیایی و هورمونی خون و تنظیم سیستم اعصاب خودکاربدن ازابتلا به انواع بیماریها پیشگیری می کند. علاوه براین حجامت کاربرد های در مانی نیز دارد به نحوی که در در مان برخی بیماریها مانند سردردهای عصبی ومیگرنی، چربی، قند و اوره خون، سنگهای کلیوی و کیسه صفرا موثر است.

انواع حجامت :
در کشور های غربی حجامت تقریبا به ده روش انجام می شود ولی در طب سنتی ایران حجامت بطور کلی به دو دسته تقسیم می شود :

1. حجامت خشک
که در فرهنگ عامه به لیوان گذاری معروف است به شیوه خلا گرمایی و از طریق گذاشتن پنبه در حال سوختن در ته لیوان و گذاشتن لیوان در موضع انجام می شود.

2. حجامت تر
در این روش پس از اینکه پزشک موضع حجامت را ضد عفونی نمود، با استفاده از یک لیوان یکبار مصرف مخصوص حجامت وبا دستکاه مکش، عمل بادکشی را انجام میدهد. خلا ایجاد شده در لیوان باعث تجمع مواد سبک خون مویرگی در موضع حجامت می شود. سپس پزشک لیوان را از موضع جدا نموده و با یک تیغ یکبار مصرف چند خراش سطحی به عمق نیم تا یک میلی متربه صورت مایل ایجاد می کند. سپس دوباره لیوان را گذاشته و عمل مکش را انجام می دهد.این عمل سه تا پنج مرتبه انجام می شود و در مجموع حداکثر 50 تا 75 میلی لیتر خون از بدن شخص خارج می شود. البته بدن در مدت زمان بسیار کوتاهی قادر به باز سازی این مقدار خون است.

توصیه های قبل از حجامت :
بهتر است با شکم خالی حجامت انجام نشود. بنابراین یکساعت قبل از حجامت (ترجیحا شربت عسل ) یا آب انار یا ماءالشعیر لیمویی میل نمایید.
مصرف سیگار در روزی که قصد حجامت دارید ممنوع است.
تا 12 ساعت قبل و بعد از حجامت مقاربت جنسی انجام نشود.
قبل از حجامت حتما عینک را از چشم بردارید.

توصیه ها ی بعد از حجامت :
تا 24 ساعت پس از حجامت از مصرف سیگار بپرهیزید.
تا 12 ساعت پس از حجامت از خوردن ترشی ،لبنیات ،ماهی و غذاهای شور بپرهیزید.
تا 24 ساعت پس از حجامت از انجام کارهای سنگین و نیز مقاربت جنسی اجتناب کنید.
برای جبران ضعف احتمالی ،توصیه می شود بعد از حجامت یک لیوان شربت عسل یا ماءالشعیر لیمویی و یا یک عدد انار میل کنید.
جهت جلوگیری از عفونت زخم ،حداقل تا12 ساعت پس از حجامت استحمام نکنید.
صبح روز پس از حجامت می توان استحمام کرد، اما موضع حجامت را فقط با آب خالی (بدون استفاده از لیف و صابون) بشویید.

در چه افرادی نباید حجامت انجام شود :
- زنان باردار تا پایان ماه چهارم نباید حجامت نمایند.
- افراد دچار مشکلات انعقادی مثل کمبود پلاکت و بیماران هموفیلی
- حجامت زنان در ایام قاعدگی بویژه اواخر این دوره ممنوع است.
 

 

.:: موخوره چیست و راه های درمان آن کدامست؟ ::.

 

موخوره با نام علمی تریکوپتیلوزین (Trichptylosis) مشکل شایعی می باشد. در این بیماری، قسمت انتهایی ساقه مو شکافته شده و به دو قسمت یا بیشتر تقسیم می شود، سپس شکافتگی به طرف ریشه پیشرفت می کند و باعث شکستن و خرد شدن ساقه مو می شود.

موخوره در واقع به علت آسیب لایه پوشاننده برونی مو رخ می دهد که کوتیکول نام دارد. سلول ها کوتیکول در موهای سالم با نظم مشخصی قرار گرفته اند که آن را به سفال های سفت تشبیه می کنند زیرا این سلول ها با مختصر هم پوشانی روی هم قرار گرفته اند.

 

هر عاملی که به سلول های کوتیکول آسیب برساند باعث موخوره می شود از جمله شامپوهای خشن و غیر استاندارد، مواد اکسیدان، رنگ مو، مواد فر، گرمای شدیدناشی از سشوار یا اتوی مو، باد و تابش آفتاب. هنگامی که موها بسیار بلند می شوند به علت تماس طولانی مدت با مواد شوینده آسیب می بیند و موخوره می شود.

جهت پیشگیری از موخوره بایستی نکات زیر را رعایت کنیم:

- حداقل سالی یکبار موهای خود را حدود یک تا دو سانیمتر کوتاه کنید.

- از شامپوهای استاندارد استفاده کرده و هنگام شستشو بیشتر پوست سر و ابتدای ساقه را شستشو داده و از چنگ زدن قسمت انتهایی ساقه مو پرهیز کنید.

- گرما به هر صورت برای موها زیان آور است، هنگام آبکشی موها از آب ولرم استفاده نمایید. در مورد استفاده از سشوار و اتوی مو کنید و در موارد ضروری سشوار را روی درجه ملایم قرار داده و از فاصله بیست سانتیمتری به موها نزدیکتر نکنید.

- استفاده از مواد فر دائم، اکسیدان و رنگ را به حداقل برسانید، قبل از سفید شدن موها آن ها را رنگ نکیند و هنگامی که تعداد و تارهای سفید مو زیاد می شوند از رنگ کردن گریزی نیست؛ از رنگهای نزدیک به پایه موی خود استفاده نمایید تا دفعات رنگ کردن به حداقل برسد.

- آب شور دریا، باد و آفتاب به موها آسیب می زند بنابراین ساعات استفاده از آن را محدود نمایید.

- هنگامی که موها رنگ می شوند ناگزیر آسیب می بینند و برای نگهداری بهتر بایستی از نرم کننده ها و حالت دهنده ها استفاده نمایید. این گروه از فراورده های مو دونوعند: حالت دهنده ها داخل حمام پس از شامپو و آبکشی به ساقه موها زده شده و پس از زمان انتظار 2 تا 3 دقیقه ای با آب ولرم یا سرد آبکشی می شوند.

گروه دوم کرم های مو یا ماسک های ویژه موها هستند که پس از خروج از حمام در حالیکه موها هنوز مرطوب هستند به موهای دونم زده شده و با شانه دندانه درشت شانه می شوند. کرم یا ماسک مو نیازی به آبکشی ندارد و روی موها باقی می ماند.

اگر به موخوره مبتلا شده اید نکات زیر را رعایت فرمایید:

- نزدیکترین موخوره به ریشه مو را پیدا کنید و حداقل سه سانتیمتر بالاتر از آن موها را کوتاه نمایید.
- دو تا سه ساعت قبل از حمام ابتدا موها را مرطوب کنید و سپس با نوعی روغن گیاهی مثل روغن زیتون، روغن بادام تلخ یا شیرین موهای مرطوب را روغن بزنید و انتهای موها را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید، سپس هنگامی که وارد حمام می شوید کیسه را باز کرده و موها را شستشو دهید اما نوک موها را چنگ نزنید.
- پس از حمام بایستی قسمت پایانی موها را با کرم یا ماسک مو محافظت کنید.
 

 

.:: مراقبت از پوست در فصل سرما ::.

 




حتماً می‌دانید که نگهداری از پوست در فصل‌های مختلف سال باید متناسب با همان فصل باشد. با شروع فصل سرما، یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی که برای افراد می‌افتد مسئله خشکی پوست است و مسلماً با سردتر شدن هوا، این ناراحتی و عوارض آن شدیدتر خواهد شد، اما چه خوب است که بدانید چطور باید از پوستتان در برابر سرما نگهداری کنید و با حفظ رطوبت مناسب، پوستی شاداب و سالم داشته باشید.

دست‌هایتان را کمتر بشویید

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بیماران در فصل پاییز و با آمدن سرما با آن مواجه می‌شوند، خشکی بیش ‌از حد پوست است که در نهایت به اگزمای پوستی منتهی می‌شود. با بروز سرما و استفاده از وسایل گرمازا، رطوبت پوست کاهش پیدا می‌کند و نهایتاً به خشکی،‌ خارش و ترک خوردن پوست می‌انجامد. این مسئله به خصوص در افرادی که زمینه آلرژی دارند شایع‌تر است، یعنی اگر فردی زمینه‌ای از آسم تنفسی یا دینیت آلرژیک داشته باشد، در این صورت بیشتر مستعد ابتلا به اگزمای پوستی در فصل سرما خواهد بود.

چنین افرادی در فصل سرما دچار قرمزی پوست به همراه خارش در برخی از نواحی بدن می‌شوند و با استفاده از یکسری عوامل تحریک‌کننده، این علائم در آن‌ها وخیم‌تر خواهد شد. به دنبال مشکلات پوستی و اگزماهایی که در فصل سرما برای گروهی از افراد به وجود می‌آید، دسته‌ای از عادت‌ها و رفتارها این وضعیت را تشدید می‌کنند. یکی از ساده‌ترین راه‌کارهایی که می‌توان برای حل خشکی پوست در فصل سرما به کار برد، انتخاب نوع شوینده‌هاست.

برای مثال برخی افراد به واسطه شغلشان بیش ‌از حد دست‌های‌شان را می‌شویند. مثلاً خانم‌های پرستاری که از بیماران مراقبت می‌کنند و باید دستان‌شان به طور مرتب شسته شود یا کسانی که شیرینی‌پز یا نانوا هستند و همین‌طور جراحان که به واسطه شغلشان، مرتب مشغول شست‌وشوی دستانشان با مواد شوینده هستند، بیش از دیگران مستعد به خشکی پوستند.

صابون زمستانی، صابون تابستانی

یکی از ساده‌ترین راه‌کارهایی که می‌توان برای حل خشکی پوست در فصل سرما به کار برد، انتخاب نوع شوینده‌هاست. توصیه می‌کنیم تا در این فصل از صابون‌های ملایم، مانند صابون‌های کرم‌دار یا گلیسیرینه استفاده کنید تا پوستتان خشک نشود، بنابراین صابونی که برای هوای سرد انتخاب می‌کنید باید ملایم‌تر از فصل‌های دیگر باشد. شوینده‌های غیر صابونی نیز گزینه بسیار مناسبی برای شست‌وشوی صورت هستند، چون این شوینده‌ها اثر پاک‌کنندگی متعادل‌تری نسبت به شوینده‌های معمولی دارند و رطوبت پوست را حفظ کرده و از خشک شدن آن جلوگیری می‌کنند. بهترین کاری که می‌توانید بعد از شستن پوستتان انجام دهید، استفاده از یک مرطوب‌کننده مناسب است.

زمان استفاده از مرطوب‌کننده

بهتر است بعد از این که پوستتان را شست‌ و شو دادید و در حالی که پوست هنوز رطوبت خود را حفظ کرده، به دنبال استفاده از آب و مایع شوینده، یک مرطوب‌کننده مناسب را روی پوستتان بمالید. مرطوب کننده‌های فراوانی در بازار وجود دارند؛ بهتر است کسانی که زمینه ابتلا به آلرژی دارند، از ملایم‌ترین مرطوب‌کننده استفاده کنند. می‌توانیم بگوییم بهترین چرب کننده و مرطوب‌کننده وازلین است، چون این ماده هم خشکی را به خوبی از بین می‌برد و هم مانع تبخیر رطوبتی که پوست به دنبال شست‌وشو جذب کرده می‌شود، علاوه بر این بدون رنگ و بو است و با این خصوصیات، احتمال آلرژی افراد به وازلین تقریباً در حد صفر است. به افرادی که زمینه آلرژی آتوپیک یا اگزمای سرشتی دارند، توصیه می‌کنیم به دنبال شست‌وشو از این چرب کننده عالی استفاده کنند.

در درجه بعد افراد می‌توانند از اوسرین به عنوان چرب و مرطوب‌کننده بسیار خوب استفاده کنند؛ میزان روغنی شدن پوست به دنبال مصرف اوسرین نسبت به وازلین کمتر است. همان طور که گفتیم مرطوب کننده‌های فراوانی در بازار وجود دارد اما به طور کلی این مواد به دو دسته کرم و پماد تقسیم می‌شوند؛ پمادها چربی بیشتری نسبت به آب دارند و در گروه کرم‌ها، آب آن‌ها قابل‌توجه‌تر است و بیشتر رطوبت را می‌رساند و کمتر به عنوان چرب کننده استفاده می‌شود به همین دلیل مصرف‌کنندگان بیشتر کرم‌ها را ترجیح می‌دهند، چون احساس چرب بودن و برق‌زدن پوست به دنبال استفاده از آن خیلی کمتر است. ولی باید این مسئله را در نظر بگیرید که کرم‌ها نیز معایبی دارند.

ضد آفتاب حتی در فصل سرما

این اشتباه شایعی است که خیلی از افراد فکر می‌کنند چون در فصل پاییز و زمستان نور آفتاب مستقیم وجود ندارد، اشعه فرابنفش هم وجود نخواهد داشت. در صورتی که چنین تفکری باعث می‌شود تا شایع‌ترین فصل‌هایی که افراد با آن‌ها مشکل پیدا می‌کنند، پاییز و زمستان باشد. باید بدانید آفتاب فصل سرما هم مانند آفتاب تابستان برای پوستتان زیان بار است. در این فصل شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از افراد از کرم ضد آفتاب استفاده نمی‌کنند، به این دلیل که فکر می‌کنند دیگر نور مستقیم آفتاب وجود ندارد، به همین علت دچار صدمات مختلف پوستی ناشی از آفتاب می‌شوند.

از ناخن‌هایتان غافل نشوید

گاهی اوقات شاهد این مسئله هستیم که پوست اطراف ناخن ترک می‌خورد یا ریش‌ریش می‌شود، باید بگوییم که عامل اصلی این مسئله نیز خشکی پوست است. کسانی که مرتب مشغول شست‌وشوی دست‌های‌شان هستند، پوست اطراف ناخن‌هایشان به دنبال بیش از حد مرطوب شدن و دوباره خشک شدن، رطوبت خود را از دست می‌دهد و مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد. البته بعضی از کمبودهای غذایی مثل کمبود آهن، کلسیم یا ویتامین‌های گروه B نیز می‌توانند مزید بر علت باشند که گاهاً می‌بینیم با مصرف مولتی‌ویتامین‌های مربوط به مو و ناخن که انواع آن در بازار موجود است، رفع می‌شوند.

البته مصرف چنین مکمل‌هایی باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. مصرف ویتامین‌های گروه D نیز در بهبود این وضعیت بسیار موثر هستند. بنابراین اگر تغذیه افراد، شامل ویتامین‌ها به خصوص گروه C، پروتئین و کربوهیدرات کافی باشد، ضمانت کافی برای سلامت پوست، مو و همین‌طور ناخن‌ها وجود دارد. بنابراین مصرف چنین مواد مغذی می‌تواند پوست شما را در هر فصلی تقویت کند.

از شامپو بچه استفاده کنید

باید بدانید که خشکی مو هم می‌تواند مثل خشکی پوست به وجود آید و این مسئله منجر به شکنندگی بیش از حد و رخداد موخوره می‌شود. برای پیشگیری از این ناراحتی به خانم‌ها توصیه می‌کنیم تا از شامپوهای ملایم مانند شامپو بچه یا شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده و خشک و نهایتاً از نرم‌کننده و چرب کننده‌هایی مثل روغن زیتون، نارگیل و کرچک که همگی می‌توانند مانع خشک شدن بیش از حد مو، ایجاد موخوره و شکنندگی آن شوند استفاده کنند، تا رطوبت مناسب را به موهای‌شان برگردانند.

لیف و کیسه ممنوع باید بدانید مواد افزودنی که به کرم‌ها اضافه می‌شوند، می‌توانند عامل اگزمای پوستی یا تماسی شوند و برای افرادی که مرتباً برای مرطوب کردن پوست از آن‌ها استفاده می‌کنند نیزمی‌تواننددردسرساز باشند و از طرفی عطر و اسانس‌هایی که به کرم‌ها اضافه می‌شوند تا به مصرف‌کننده احساس بهتری دست دهد، در واقع یک نوع آروماتراپی با این روش انجام می‌دهند و باعث جذب مصرف‌کننده به استفاده بیشتر از کرم می‌شوند. این خود یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین عواملی است که باعث ایجاد آلرژی پوستی می‌شود.

کسانی که از خشکی پوست در این فصل رنج می‌برند، بهتر است میزان شست‌وشوی خود را به حداقل برسانند، بنابراین این افراد چه در مورد شستن دست،‌ صورت یا دوش گرفتن و حمام کردن در هوای سرد باید مراقب باشند و تعداد دفعات را کاهش دهند. در این میان می‌توانیم به افراد مسن اشاره کنیم که به واسطه سنشان نسبت به زمان جوانی، پوست خشک‌تری دارند و در فصل سرما این خشکی افزون خواهد شد و اگر بخواهند طبق گذشته به استحمام خود ادامه دهند، ممکن است دچار خشکی بیش‌ازحد، خارش و به دنبال آن اگزمای پوستی شوند، بنابراین به این افراد و همچنین کسانی که پوست‌های حساس دارند توصیه می‌کنیم هفته‌ای یک یا دو بار بیشتر به حمام نروند.

افرادی که پوست خشک و حساس دارند نباید به هیچ عنوان از لیف و کیسه استفاده کنند، زیرا باعث تحریک بیش ‌از حد پوست بدن می‌شوند و به دلیل حساس بودن پوست، صدمات زیان‌باری به آن وارد می‌شود. در ضمن همان طور که اشاره کردیم، این افراد باید از صابون‌های گلیسیرینه یا کرم‌دار یا شوینده‌های غیر صابونی استفاده کنند تا خشکی پوستتان تشدید نشود و رطوبتی که در حمام جذب پوست می‌شود، از بین نرود.

به نقل از باشگاه خبرنگاران
 

 

.:: با این راهکارها قد بلند شوید ! ::.

 

1. روزانه 6 الی 8 لیوان آب بنوشید.
2. در بین غذا از نوشیدن آب بپرهیزید.
3. قبل از مصرف غذا سالاد میل کنید و از مصرف نمک اضافه در غذا خودداری کنید.
4. سعی کنید وعده های اصلی غذا (صبحانه ـ ناهارـ شام) حذف نگردد، زیرا در این صورت ناچار به ریزه خواری خواهید شد.
5. مصرف چای کمرنگ ولی بدون قند و شکر ۲ ساعت بعد از غذا مانعی ندارد.
6. برای صرف غذا از بشقاب های کوچک استفاده کنید.
7. صرف غذا باید در کمال آرامش و تانی صورت گیرد و از عجله خودداری کنید.
8. در حالت های اضطراب و استرس غذا نخورید.
9. وقت خود را به جای ریزه خواری پر کنید.

برگرفته از کتاب چگونه قد بلند شویم
(نویسنده استیون سی کامینگز و رابرت گراند - ترجمه : کامبیز پارتازیان)


 

 

 

.:: 10 فایده هویج برای سلامتی ::.

 




قرص‌های ویتامین A را فراموش کنید. این میوه نارنجی رنگ، ویتامین A مورد نیاز شما را تامین کرده و فواید بیشمار دیگری نیز برای سلامت پوست، پیشگیری از سرطان و مقابله با پیری دارد. اگر می‌خواهید بدانید چطور بیشترین استفاده را از این سبزیجات فوق‌العاده ببرید، با ما همراه باشید.

1. تقویت بینایی
تصور قدیمی که هویج برای چشم‌هایتان خوب است کاملاً درست است. هویج سرشار از بتاکاروتین است که در کبد به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A در قرنیه چشم به رودوسپین تبدیل می‌شود که رنگدانه‌ای بنفش رنگ لازم برای بینایی است. بتاکاروتین در برابر زوال ماکولا و آب‌مروارید ناشی از بالا رفتن سن نیز محافظت می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد افرادیکه مقدار زیادی بتاکاروتین مصرف می‌کنند، تا 40 درصد کمتر در معرض زوال ماکولا قرار می‌گیرند.

2. پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان داده است که هویج خطر بروز سرطان ریه، سینه و روده را کاهش می‌دهد. محققان به تازگی فالکارینول و فالکاریندیول را کشف کرده اند که خواص ضدسرطان در خود دارند. فالکارینول ماده ضدآفت طبیعی است که توسط هویج تولید می‌شود تا از ریشه خود در برابر بیماری‌های قارچی محافظت کند. هویج یکی از تنها منابع متداول این ترکیب می‌باشند. یک تحقیق نشان داد که موش‌هایی که هویج می‌خورند تا 3/1 کمتر به سرطان مبتلا شدند.

3. ضدپیری
محتوی بالای بتاکاروتین بعنوان یک آنتی‌اکسیدان دربرابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن عمل می‌کند و پیر شدن سلول‌ها را کُندتر می‌کند.

4. پوست سالم و درخشنده (از درون)
ویتامین A و آنتی‌اکسیدان‌ها از پوست در برابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می‌کنند. کمبود ویتامین A موجب خشکی پوست، مو و ناخن‌ها می‌شود. ویتامین A از ایجاد چین و چروک زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه، از بین رفتن یکدستی رنگ پوست جلوگیری می‌کند.

5. ماده ضدعفونی‌کننده قوی
گیاه‌شناسان باور دارند هویج از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. آن را می‌توان به صورت له‌شده، جوشانده یا خام بر روی زخم‌ها استفاده کرد.

6. پوستی زیبا (از بیرون)
از هویج می‌توان بعوان یک ماسک پوستی ارزان و راحت استفاده کرد. فقط کافی است آن را رنده کرده و با کمی عسل مخلوط کنید.

7. جلوگیری از بیماری قلبی
تحقیقات نشان داده است که رژیم‌های غذایی که در آن مقدار زیادی کاروتینوئید وجود داشته باشید، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. هویج نه تنها حاوی بتاکاروتین است، بلکه آلفاکاروتین و لوتئین نیز در خود دارد. مصرف منظم هویج سطح کلسترول را نیز کاهش می‌دهد زیرا فیبرهای محلول موجود در هویج با اسیدهای صفرا پیوند می‌زنند.

8. پاکسازی بدن
ویتامین A به کبد برای بیرون کردن سموم بدن کمک می‌کند. صفرا و چربی موجود در کبد را کاهش می‌دهد. فیبرهای موجود در هویج به تمیز کردن روده و تسریع حرکت موادزائد کمک می‌کند.

9. دندان‌ها و لثه‌های سالم
هویج دندان‌ها و دهان شما را تمیز می‌کند. ذرات باقیمانده غذا را درست مثل مسواک یا خمیردندان از لای دندان‌هایتان بیرون می‌کند. هویج لثه‌ها را تحریک کرده و بزاق زیاد ترشح می‌کند که ایجاد اسید و باکتری سازنده کرم‌خوردگی دندان را متوازن می‌کند.

10. پیشگیری از سکته
در تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام گرفت مشخص شد که افرادیکه بیشتر از 6 عدد هویج در هفته می‌خورند درمقایسه با آنهایی که در ماه فقط یک هویج یا کمتر می‌خورند، کمتر دچار سکته می‌شوند.

حقایقی جالب در مورد هویج :

- خرگوش‌ها عاشق خوردن هویج هستند اما حتی آنها هم نباید زیاد هویج بخورند. به خاطر داشته باشید که خوردن یک عدد هویج توسط خرگوش برابر با خوردن بیشتر از 20 هویج توسط ماست! آنها عاشق شیرینی هویج هستند و هویج برای دندان‌هایشان خوب است و قند سفید ندارد اما حتی مقدار زیاد قند طبیعی هم مشکلات گوارشی و دیابت ایجاد می‌کند.

- هویج دومین سبزیجات پرطرفدار بعد از سیب‌زمینی به شمار می‌رود.

- بزرگترین هویج بیشتر از 19 پوند وزن و 19 فوت طول داشته است.

- بیش از 100 نوع هویج وجود دارد.

- بعضی از آنها بزرگند، بعضی کوچک و رنگ‌های متفاوتی هم دارد مثل نارنجی، بنفش، سفید، زرد و قرمز.

- زنان انگلیسی در گذشته از برگ‌های هویج به جای گل و پَر روی کلاه‌هایشان استفاده می‌کردند.

چطور هویج بخوریم ؟

موادمغذی موجود در هویج در کیسه‌های پروتئینی محفوظند که باید توسط گرما (پخته شدن) یا فعالیت مکانیکی (رنده کردن، آبمیوه کردن، جویدن درست) شکسته شوند. پختن هویج در روغن یا پوره کردن یا آبمیوه کردن آن تا 600 درصد قابلیت درسترسی و استفاده کاروتینوئیدها را افزایش می‌دهد. چربی تا 1000 درصد به جذب کاروتینوئید به خون کمک می‌کند زیرا کاروتینوئیدها محلول در چربی هستند.
 

 

.:: خواص شگفت انگیز گلابی ::.

 




 : گلابی میوه‌ای خوش طعم است که البته در مصرف آن به حالت خام نباید افراط شود زیرا معده‌های ضعیف آن را به خوبی هضم نمی‌کنند این در شرایطی است که هضم گلابی پخته آسان است و اثر ملین دارد. گلابی با نام علمی "Pyrus communis L" به تیره گل سرخ تعلق دارد.

گلابی سرشار از ویتامین‌های A,B1,B2,C و عناصری مانند فسفر، سدیم، کلسیم، منیزم، گوگرد، پتاسیم، کلر، روی، مس، آهن، منگنز، ید و ارسنیک است. برگ درخت گلابی در رفع عفونت مجاری ادراری موثر است و با مصرف آن اسید اوریک دفع می‌شود. خواص مفید گلابی دارای ۷۶ تا ۸۳ درصد آب، ۶ تا ۱۲ درصد مواد قندی مانند دکستروز ولوز(غالبا عاری از ساکارز)، یک تا دو درصد اسیدهای آلی آزاد مانند اسید مالیک و سیتریک، تانن، پکتین، انورتین آسپاراژین (خصوصا در میوه‌های جوان) است.

پوست درخت گلابی اثر قابض دارد و برگ آن اثر مدر و آرام کننده دارد و از آن در موارد ورم مثانه، وجود باکتری در ادرار و وجود سنگ در مجاری ادراری استفاده می شود. برگ درخت گلابی در رفع عفونت مجاری ادراری موثر است و با مصرف آن اسید اوریک دفع می‌شود. گلابی دارای اثر از بین برنده اسیداوریک در بدن است ضمن این که اثر ملین و تامین کننده عناصر معدنی بدن را نیز دارد.

گلابی برای مبتلایان به بیماری قند خون میوه‌ای مناسب بوده و در رفع کم خونی و خستگی عمومی موثر است ضمن این که غذای خوبی برای زنان باردار است. با مصرف مقادیر زیادی گلابی در چند روز، مشروط به این که اغذیه دیگری خورده نشود، فشار خون به صورت قابل ملاحظه‌ای پایین می‌آید.

گلابی دارای گیاهی به صورت درختچه و به ارتفاع چند متر و یا به صورت درخت و دارای ساقه‌ای به بلندی ۱۰ تا ۲۰ متر است. از مشخصات گلابی این است که ریشه‌ای عمیق و برگ‌هایی ساده، صاف و دندانه‌دار دارد و میوه آن مخروطی شکل، گوشت دار و خوراکی است. قسمت مورد استفاده درخت گلابی، برگ‌های جوان، پوست ساقه و میوه آبدار، معطر و خوش طعم آن است.

 

[ شنبه ٢٥ آذر ۱۳٩۱ ] [ ۱:٢۱ ‎ب.ظ ] [ امیر ]
.: Weblog Themes By SlideTheme :.